Vacature Werktuigbouwkundige Werkvoorbereider

Werktuigbouwkundige Werkvoorbereider in Botlek Rotterdam

Werktuigbouwkundige Werkvoorbereider

plaatsingsdatum: 9 okt. 2023

Plaats: Botlek, Rotterdam, ZH, NL

Bedrijf: ExxonMobil

ExxonMobil vervaardigt energie- en chemieproducten die essentieel zijn voor het moderne leven en economische ontwikkeling. Dit doen we op een manier die mensen, het milieu en de gemeenschappen waar we actief zijn helpt beschermen. Ons succes komt voort uit het talent, de nieuwsgierigheid en de inzet van onze mensen. We geloven in onze mensen en zijn voortdurend op zoek naar nieuw talent. Daarom bieden we onze medewerkers alle mogelijkheden om hun vaardigheden te ontwikkelen, in een veilige en gevarieerde werkomgeving die wordt gekenmerkt door open communicatie, vertrouwen en eerlijkheid.


Over onze fabrieken in Rotterdam

Onze fabrieken in het Rotterdamse havengebied behoren tot Product Solutions divisie van ExxonMobil. Met de nieuwste technologie en innovaties werken we steeds aan het vernieuwen en verduurzamen van onze fabrieken en producten. We maken (basis)producten voor allerlei dagelijkse producten die je tegenkomt in bijvoorbeeld (elektrische) auto's, ziekenhuizen, bouwplaatsen en windmolens. De bekendste merknamen van onze producten zijn: Esso, Mobil en Mobil1.

Wat is je rol ?

ExxonMobil is op zoek naar een Werktuigbouwkundige werkvoorbereider. Voor het regulier onderhoud heeft de werktuigbouwkundige werkvoorbereider als taak om onderhoudswerkzaamheden voor te bereiden. Hiervoor zal je samen met uitvoering en aannemers een plan van aanpak moeten vertalen in een jobpack. De onderhoudswerkzaamheden binnen de metal trade afdeling zijn zeer divers, de werkzaamheden variëren van piping klussen tot het reviseren van exchangers en boilers of catchanges van een reactor. De metal trade werkvoorbereider heeft als taak om deze werkzaamheden voor te bereiden om zodanig een veilige en efficiënte uitvoering mogelijk te maken.

Wat zijn je taken

 • Het opstellen van een cost estimate aan de hand van contracten en door jouw aangevraagde offertes
 • Het plaatsten van opdrachten naar aannemers conform richtlijnen
 • Het opstellen van een takenlijst en deze aanleveren aan de aannemers en de scheduling afdeling
 • Het maken van een jobpack voor uitvoering met daarin alle relevante informatie.
 • Cost control van de onderhoudswerkzaamheden
 • Zorg dragen dat benodigde materialen en diensten tijdig geleverd worden

Welke vereisten zijn er voor deze functie ?

Minimaal een diploma MBO niveau 4 ( en tenminste 3 jaar relevante werkervaring) of HBO opleiding in de werktuigbouwkunde. Daarnaast zowel zelfstandig als in teamverband werken en wat wij nog meer willen weten:

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen een onderhouds- of projecten omgeving bij voorkeur in de (petro-) chemie, HTS opleiding + 2 jaar werkervaring.
 • De juiste mindset op veiligheidsgebied
 • Diepgaande kennis van zowel uitvoering als planning van onderhoud
 • Het kunnen opstellen van een plan aanpak voor de onderhoudswerkzaamheden inclusief benodigde materialen en personeel Kennis van onderhoudsplanning tools zoals SAP en Microsoft Office.
 • Basiskennis van de Engelse taal
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken

Wie bij ExxonMobil aan de slag gaat, kan niet enkel op een baan rekenen, maar op een echte loopbaan. Opleiding, ontwikkelingsmogelijkheden en flexibiliteit zijn de sleutelelementen van een succesvolle loopbaan in ons bedrijf. Wij zorgen voor een veilige en gevarieerde werkomgeving die wordt gekenmerkt door open communicatie, vertrouwen en integriteit jegens iedere medewerker. We bieden uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een zeer competitief salaris, een 13e en 14e maand, een interessante pensioenregeling en productkortingen. Een medische keuring maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Daarnaast dient voor deze functie een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd.


Ben jij de Werktuigbouwkundige werkvoorbereider waarnaar wij op zoek zijn en heb jij zin om in deze fantastische werkomgeving te werken waarin het continue ontwikkelen van mensen centraal staat, aarzel dan niet en solliciteer meteen!

ExxonMobil biedt als werkgever gelijke kansen. Alle gekwalificeerde sollicitanten worden voor aanwerving in overweging genomen, ongeacht ras, kleur, religie, geslacht, leeftijd, seksuele geaardheid, afkomst, burgerschap, fysieke of mentale beperking, etc.

Functie:werkvoorbereider werktuigbouwkunde
Startdatum:09-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met ExxonMobil Chemical Holland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rozenburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rozenburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Rozenburg
 2. Werktuigbouwkundige Werkvoorbereider ExxonMobil Chemical Holland 09-10-2023

Bekijk ook andere vacatures