Vacature Participatie Medewerker - Participatie Medewerker

Participatie Medewerker - Participatie Medewerker in Maassluis

Menu

Werken bij de gemeente Maassluis betekent werken met een ambitieus team van 275 medewerkers aan een duurzame toekomst. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door de korte lijnen en onderlinge loyaliteit. Samen zetten wij ons in om de ambities van de stad en haar inwoners waar te maken. Maassluis wil doorgroeien van 35.000 naar 36.000 inwoners, meegaan in nieuwe ontwikkelingen, haar historie koesteren en een stad blijven waar het gezellig en fijn wonen is.

Wil jij samen met ons Maassluis verder brengen en werken aan tevreden inwoners, trotse medewerkers en een mooie stad? Ben je enthousiast en heb je een actieve instelling? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren!

Vacaturekenmerken

Voor cluster Bedrijfsvoering zijn wij voor het team Communicatie op zoek naar een:
Participatiemedewerker
32- 36 uur per week


Gemeente Maassluis heeft een participatiebeleid ontwikkeld voor de actieve deelname van zowel de gemeente als inwoners bij initiatieven en plannen. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ervaren participatiemedewerker die ons participatiebeleid kan operationaliseren en collega's kan begeleiden en adviseren bij de uitvoering. Met jouw overzicht en begrip van de uitdagingen en de impact van deze aanpak op onze inwoners, bedrijven en organisaties,ben je van onschatbare waarde om participatie een vaste waarde te geven in ons beleid.

Wat ga je doen?

Als Participatiemedewerker speel je een cruciale rol in de implementatie van dit nieuwe beleid binnen onze gemeentelijke organisatie én de stad.

 • Je ondersteunt collega's bij het opzetten van participatie bij plannen en beleid door deel te nemen aan interne projectteams en door advisering. Je fungeert als belangrijke schakel tussen collega's, het college van burgemeester & wethouders en de gemeenteraad;
 • Je maakt het bestuur en collega's eigen met het nieuwe participatiebeleid;
 • Je denkt mee en adviseert over gestructureerde participatieaanpak bij projecten en beleidsontwikkelingen, in lijn met het nieuwe participatiebeleid en de Omgevingswet;
 • Je adviseert en ondersteunt projectleiders en beleidsmedewerkers bij het vormgeven, implementeren en evalueren van participatieplannen en participatieverslagen;
 • Je adviseert over communicatie, participatie en inspraakmomenten, evenals over gesprekken met belangengroepen, actiegroepen, inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Indien nodig leid je dergelijke bijeenkomsten zelf;
 • Je helpt bij de creatieve uitvoering van participatietrajecten en ontwikkelt communicatiemiddelen;
 • Je houdt toezicht op alle participatieactiviteiten van de gemeente en bewaakt de voortgang;
 • Je beheert en ondersteunt collega's in het gebruik van het participatieplatform Citizenlab, waarop de gemeente Maassluis haar participatie wil organiseren.

Wie zoeken wij?

We zoeken een participatiemedewerker die de nodige kennis, expertise en enthousiasme meebrengt om collega's en het bestuur te adviseren en begeleiden bij een effectieve implementatie van participatie. Je bent het aanspreekpunt en beschikt over een aanpakkersmentaliteit.

Het is van belang dat je sociaal vaardig, omgevingsbewust, onderzoekend en creatief bent. En vooral denkt in mogelijkheden. Je legt verbindingen samen met collega's door samen te werken, te verbreden, te verdiepen en te ontwikkelen. Het is belangrijk dat je contact kan maken met verschillende groepen inwoners en dat je diverse methoden inzet om hen uit te nodigen te participeren.

Verder heb je:

 • HBO werk-/denkniveau
 • Omgevingsbewuste instelling
 • Ervaring met projectmatig werken
 • Een politiek - bestuurlijke sensitiviteit
 • Actuele kennis op het gebied van participatieprocessen in het fysiek en sociaal domein
 • Pre: kennis van Citizenlab

Als participatiemedewerker bij de gemeente Maassluis draag je bij aan een inclusieve, transparante en participatieve besluitvorming in onze gemeente. Samen met ons streven naar tevreden inwoners, trotse medewerkers en een prachtige stad. Wil je met ons Maassluis verder brengen en deel uitmaken van ons ambitieuze team? Solliciteer dan nu!

Wat bieden wij?

 • Een salaris van maximaal € 5.009,- bruto per maand (schaal 10) bij een werkweek van 36 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie deze om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je vrij kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlofdagen, opleidingen, een fiets, uitruil woon - werk kilometers, de sportschool of gewoon een aanvulling op je salaris;
 • 144 wettelijke + 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren per jaar op fulltime basis (36-urige werkweek);
 • Een uitdagende werkomgeving waarin jij het verschil kan maken;
 • Hybride werken;
 • Thuiswerk vergoeding van € 3,- per thuiswerkdag;
 • Een thuiswerkplek vergoeding van maximaal € 750,-;
 • Volop opleidingsmogelijkheden, onder andere via de Maassluis academie;
 • Een stoelmasseur die onder werktijd zorgt voor jouw ontspanning;
 • Iedere maandag vers fruit;
 • Een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes, BBQ's of sport- en spelmiddagen organiseert.

Het stadhuis ligt naast het winkelcentrum De Koningshoek en is goed te bereiken per metro, fiets of auto. Vanaf de A20 is het stadhuis ook snel en goed te bereiken met voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Herken jij je in de persoon die de gemeente zoekt en werk je graag in een organisatie waar een hoop te doen is en waar je helemaal jezelf mag zijn, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geslacht, geaardheid of beperking? Solliciteer dan gauw! Tot en met 15 januari 2024 kun je solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG).

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met (Coördinator communicatie / bestuursadviseur communicatie a.i.). Informatie over de arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure is verkrijgbaar bij Mariëlle Bakhuizen (HR Adviseur a.i.). Hanneke en Mariëlle zijn te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente Maassluis: 14 010.Functie:medewerker participatie
Startdatum:20-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Freelance
Salaris:5009 – 5009
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Maassluis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rozenburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rozenburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Rozenburg
 2. Participatie Medewerker – Participatie Medewerker Gemeente Maassluis 20-12-2023

Bekijk ook andere vacatures