Vacature Beleidsmedewerker Economie & VTE (Vrijetijdseconomie)

Beleidsmedewerker Economie & VTE (Vrijetijdseconomie) in Maassluis

Menu

Maassluis is een karakteristieke stad met ruim 36.000 inwoners. Een ambitieuze stad die nieuwe ontwikkelingen stimuleert en tegelijkertijd het historische centrum koestert. Het bestuur van Maassluis werkt samen met zo'n 275 medewerkers van de gemeentelijke organisatie onder het motto: 'Samen betrokken het verschil maken'.

Wil jij meewerken aan het bouwen van een gezond en vitaal ondernemersklimaat en het stimuleren van de lokale economie? Help je ons mee met de ontwikkeling van een aantrekkelijk recreatief toeristisch klimaat voor de stad? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vacaturekenmerken

Voor cluster Stad zijn wij voor het team Ruimtelijk Beleid en Beheer op zoek naar een:
32 uur per week

"Het stimuleren van de economie van Maassluis en het creëren van een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bewoners, bedrijven en bezoekers draagt bij aan een aantrekkelijke stad.

"

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker Economie vind je het leuk om aan beleidsontwikkeling en -uitvoering te werken op diverse gebieden. Daarbij geef je economische adviezen aan collega's, het college van Burgemeester & Wethouders, de gemeenteraad maar bovenal aan onze lokale ondernemers.

Dit alles doe je met één doel voor ogen: de realisatie van een vitale economie in Maassluis. Je werkt aan nieuw beleid voor o.a. onze havens, markten, evenementen, horeca, Retail, vrije tijd en bedrijven. Je toetst in- en externe plannen en onderzoeken en adviseert hierover richting organisatie en bestuur. Je zorgt voor samenhang en verbinding in het economisch beleid tussen zowel interne als externe stakeholders. Je doet dit in nauwe samenwerking met een collega beleidsmedewerker/accountmanager Citymarketing en vrijetijdseconomie, die meer de focus heeft op de profileren van Maassluis in volle breedte en bij specifieke evenementen. Word jij warm van het leggen en onderhouden van contacten en verbindingen in ons netwerk van ondernemers, organisaties en brancheverenigingen in Maassluis? Ben jij beleidsmatig van vele markten thuis? Dan gaan wij graag met jou het gesprek aan.

Je wordt onze collega binnen het team Ruimtelijk Beleid en Beheer. Dit team vormt samen met het team Projecten en het team Sociaal Domein het cluster Stad. We zetten ons in voor onze Maassluise samenleving en doen dat samen met onze partners en inwoners in de stad en regio. Kenmerkend voor ons werk is autonomie, verantwoordelijkheid, leuke en betrokken collega's, samen echt iets betekenen en vooral zelf op zaken afstappen.

Wie zoeken wij?

Je hebt visie op economische, recreatieve en MKB-gerelateerde (beleids-)vraagstukken en je bent in staat breder te kijken dan alleen je eigen beleidsvelden. Daarnaast ben je proactief en denk je in mogelijkheden. Je bent sociaal vaardig, begeeft je soepel door de ambtelijke en bestuurlijke organisatie en daarbuiten. Jij brengt mensen en projecten in beweging! Je bent omgevingsbewust, onderzoekend & creatief en hebt ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke organisatie.

We zoeken een beleidsmedewerker die de nodige kennis, expertise en een eigen visie meebrengt. Vakgebieden waar jij niet voor terugdeinst zoals Horeca, Evenementen, Watersport, Recreatie & Toerisme, Standplaatsen en Markten maar ook bedrijfsinvesteringszone's. Hiervoor reik jij de kaders aan, bevordert de samenhang en maakt en bewaakt planningen. Je legt verbindingen samen met collega's door te verbreden, te verdiepen en te ontwikkelen. Je kunt anderen meenemen en enthousiasmeren en beschikt over een aanpakkersmentaliteit. Je hebt oog voor de bestuurlijk/politieke omgeving, bent contactpersoon en sparringpartner en stuurt aan op het realiseren van resultaten voor de stad.

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie met veel professionele vrijheid, een brede ontwikkeling, een plezierige werkomgeving en goede arbeidsvoorwaarden.
Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.009,- bruto per maand (salarisschaal 10) op basis van een 36-urige werkweek.

Verder bieden wij:

 • Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Dit IKB kun je fiscaal voordelig inzetten voor een aantal zaken zoals:
  - kopen van extra verlof (bij 36 uur maximaal 187 uur);
  - uitruil woon-/werkkilometers;
  - het bedrag periodiek of volledig uit laten betalen;
  - ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen;
 • 144 wettelijke + 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren per jaar op fulltime basis (36-urige werkweek);
 • Gestart wordt met een arbeidsovereenkomst voor de duur van twaalf maanden. Bij gebleken geschiktheid, zal een contract voor bepaalde tijd na 1 jaar worden omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Flexibele werktijden met goede faciliteiten voor hybride werken waarmee je je werk en privé goed kan combineren;
 • Je krijgt de ruimte om je rol effectief en op je eigen manier in te vullen;
 • Goede regelingen op het gebied van scholing en opleiding;
 • Een stoelmasseur die onder werktijd zorgt voor jouw ontspanning;
 • Iedere maandag vers fruit;
 • Het Werkcafé in het stadhuis is een gezellige en moderne ontmoetingsplek waar je kunt werken en lunchen (binnen en in de tuin) met je collega's;
 • Een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes, BBQ's of sport- en spelmiddagen organiseert.

Het stadhuis ligt naast het winkelcentrum De Koningshoek en is goed te bereiken per metro, fiets of auto. Vanaf de A20 is het stadhuis ook snel en goed te bereiken met voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Herken jij je in de persoon die wij zoeken en werk je graag in een organisatie waar je helemaal jezelf mag zijn, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geslacht, geaardheid of beperking? Solliciteer dan nu en laat ons kennismaken met jouw kwaliteiten.
Verstuur je motivatie en cv uiterlijk 12 januari 2024. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG) te kunnen overleggen.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met () via het nummer .

Functie:beleidsmedewerker vrijetijdseconomie
Startdatum:13-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5009 – 5009
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Maassluis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rozenburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rozenburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Rozenburg
 2. Beleidsmedewerker Economie & VTE (Vrijetijdseconomie) Gemeente Maassluis 13-12-2023

Bekijk ook andere vacatures