Vacature Secretaris Landelijk Bestuur

Secretaris Landelijk Bestuur in Maassluis

 • Redactie Rozenburg
 • 21-12-2023

Secretaris Landelijk Bestuur in Maassluis

Profiel Secretaris Landelijk Bestuur

Het CDA zoekt voor het Landelijk Bestuur een secretaris.

Algemeen
Het CDA is een brede volkspartij in het midden van de samenleving. Onze partij zit vol met mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een samenleving waarin we omzien naar elkaar. Wij bouwen aan een land waar we omzien naar elkaar en normen en waarden niet ouderwets, maar juist vanzelfsprekend zijn. Aan een land waar ieder mens telt. We staan voor een fatsoenlijk land. Voor Heel Nederland.

Het Landelijk Bestuur werkt vanuit een meerjarig strategisch plan aan het vitaliseren van de vereniging, waar de komende jaren op wordt doorgebouwd. Focus ligt op de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2026.

Specifieke kenmerken secretaris
De secretaris is verantwoordelijk voor de vitalisering van de vereniging, waarbij het doel is dat alle afdelingen organisatorisch slagkrachtig zijn om deel te kunnen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2026.

De secretaris is bewaker en beheerder van de statuten, het Huishoudelijk Reglement en de overige partij reglementen. Maar doet ook voorstellen om deze te moderniseren en de administratieve last voor vrijwilligers te verminderen. De secretaris is bestuurlijk en juridisch goed onderlegd, handelt proactief en heeft een regierol in de planning.

De secretaris stelt in overleg met de voorzitter de agenda van de vergaderingen op en is verantwoordelijk voor de verslaglegging. Ook het formuleren van behandelvoorstellen voor het bestuur of het Partijcongres gebeurt onder de verantwoordelijkheid van de secretaris. Het CDA-partijbureau ondersteunt hierin.

Taken Secretaris
Secretarieel

 • Bestuurlijke verantwoordelijkheid als secretaris van het bestuur voor vergaderingen LB, VR en partijcongres
 • Stuurt inhoud en werkwijze van Partijcongressen/bijeenkomsten aan
 • Bestuurlijk verantwoordelijk voor de organisatorisch-juridische zaken binnen de vereniging
 • Draagt zorg voor de (actualisering van) statuten & reglementen
 • Bestuurlijk verantwoordelijk voor de kandidaatstellingsprocedures (formele procedure tot aan kiesraad)
 • Onderhoudt reguliere contacten met de secretarissen van de provinciale afdelingen en CDA-organen
 • Bestuurlijk verantwoordelijk voor integriteitsbeleid
 • Bestuurlijk aanspreekpunt voor de Toetsingscommissie / IRC / Commissie van Beroep / vertrouwenspersonen
 • Bestuurlijk verantwoordelijk bij conflictoplossing en mediation
 • Aanjager en strategisch verantwoordelijk voor vitalisering lokale afdelingen;
 • Bestuurlijk verantwoordelijk voor het vernieuwen en fuseren van lokale afdelingen;
 • Bestuurlijk aanspreekpunt voor gemeentelijke en provinciale CDA-afdelingen;

Tijdsinvestering en termijn(en)
Om de functie goed te kunnen vervullen dient de kandidaat flexibel en circa 10 uur per week beschikbaar te zijn. De functie van Landelijk Bestuurslid is onbezoldigd en is voor een termijn van vier jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Reis- en verblijfkosten voor het CDA worden vergoed.

Solliciteren
Op 4 januari 2024 om 12:00 uur dienen de motivatiebrief en het CV ontvangen of volledig ingevuld te zijn. Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de commissie, Adger van Helden (directeur Partijbureau) ( [email protected] )en (Senior HRM / coördinator CDA Academie) ( [email protected] ).


Functie: secretaris landelijk bestuur Startdatum: 20-12-2023 Ervaring: Ervaren Educatielevel: HBO Contracttype: Vast Salaris: onbekend - onbekend Uren per week: 10 - 10 Neem dan contact op met CDA via onbekend of onbekend.

Functie:secretaris landelijk bestuur
Startdatum:19-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:10 – 10

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met CDA via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rozenburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rozenburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Rozenburg
 2. Secretaris Landelijk Bestuur CDA 19-12-2023

Bekijk ook andere vacatures