Vacature Adviseur Financiën en Control - Adviseur Financiën en Control

Adviseur Financiën en Control - Adviseur Financiën en Control in Maassluis

Menu

De gemeente Maassluis is een kleine gemeente met een historische (maritieme) binnenstad en is gelegen aan het Scheur. Het centrum kent een rijke en eeuwenoude historie. Werken bij de gemeente Maassluis betekent werken met een ambitieus team van 275 medewerkers aan een duurzame toekomst. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door de korte lijnen en onderlinge loyaliteit. Er is volop ruimte om je te ontplooien. Waarden als ondernemen, experimenteren, reflecteren, verbinden, eigenaarschap en samenwerken vinden wij daarbij erg belangrijk.

Samen zetten wij ons in om de ambities van de stad en haar inwoners waar te maken. Maassluis wil doorgroeien van 35.000 naar 36.000 inwoners, meegaan in nieuwe ontwikkelingen, haar historie koesteren en een stad blijven waar het gezellig en fijn wonen is.

Wil jij samen met ons Maassluis verder brengen en werken aan tevreden inwoners, trotse medewerkers en een mooie stad? Ben je enthousiast en heb je een actieve instelling? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren!

Vacaturekenmerken

Voor cluster Bedrijfsvoering zijn wij voor het team Financiën op zoek naar een:
Adviseur Financiën en Control
30 uur per week

Wat ga je doen?

Jij adviseert en ondersteunt de teams binnen het sociaal domein op het gebied van financiën. Je biedt hulp bij budgetbeheer en het opstellen van de planning- en control documenten. Je werkt nauw samen met de collega's van beheer en je naaste collega's. Je toetst de gevolgen van bestuurlijke adviezen aan de financiële kaders. Bevindingen en oplossingsgerichte verbetervoorstellen koppel je terug aan de opsteller van een advies. Zo werken jullie samen en draag je specialistische kennis over financiën over op de andere onderdelen binnen de organisatie.

Als financieel deskundige adviseer je ook over de ontwikkeling van budgetten, nieuwe regelingen en je monitort deze. Jij adviseert over business cases (beleidsvoorstellen, exploitaties en vraagstukken). Je profileert je als business partner en je denkt mee hoe we beleid effectief en efficiënt kunnen inzetten en uitvoeren. Als professional lever je een belangrijke bijdrage aan de financiële gezondheid van de gemeente Maassluis. Je buigt je over financiële vraagstukken en adviseert gevraagd en ongevraagd over hoe het beter kan. Je werkt samen met andere gemeenten, onze verbonden partijen en de concerncontroller op het gebied van control.

Wie zoeken wij?

Als vanzelfsprekend heb jij verstand van cijfers. Je kunt voorstellen vertalen naar de begroting en je kunt de budgettaire consequenties uitleggen. Ook kan jij inschatten wat de haalbaarheid is van een voorstel en weet je wanneer je moet opschalen. Je bent als adviseur een goede gesprekspartner voor bestuur, management en beleidsmedewerkers die zich bezig houden binnen het sociaal domein met onder andere; WMO, inburgering, armoedebeleid en participatie. Je hebt voldoende kennis van het sociaal domein om met vakspecialisten te kunnen sparren en dat te vertalen naar een advies over het financiële plaatje. Je probeert samen tot oplossingen te komen, maar je moet hen vanuit jouw expertise ook kunnen en durven aanspreken. Andersom sta jij zeker ook open voor opbouwende kritiek, want daar leer je van. Je kunt goed plannen en wanneer het spannend wordt, kun jij prima hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en prioriteit aanbrengen in je werkzaamheden. Je begrijpt dat maatschappelijke ontwikkelingen vragen om bestuurlijke acties.

Verder heb je:

  • HBO+ werk- en denkniveau in de richting van bedrijfseconomie, financiën of bestuurskunde;
  • Ruime ervaring in een adviserende rol;
  • Een gezonde dosis pro activiteit, zelfstandigheid/zelfredzaamheid en doorzettingsvermogen;
  • Een politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
  • Het vermogen om goed te kunnen samenwerken & integraal te denken;
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
  • Minimaal 3 tot 4 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij een andere organisatie.

Je wordt onze collega binnen het cluster Bedrijfsvoering in het team Financiën. Dit team bestaat uit vijf onderdelen namelijk Financieel Advies en Control, Financieel Beheer, Administratie, Belastingen en de Verbijzonderde Interne Controle.

Wij willen de organisatie ontzorgen op het gebied van financiën. Wij zijn een team waar hard gewerkt wordt. De sfeer is open en we helpen elkaar en de organisatie waar nodig. Financiën is een belangrijke schakel in onze organisatie en dat wordt ook zo gezien.

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie met veel professionele vrijheid, een brede ontwikkeling, een plezierige werkomgeving en goede arbeidsvoorwaarden.
De arbeidsvoorwaarden zijn: flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden- en faciliteiten, opleidingsmogelijkheden, kopen en/of verkopen van verlof en een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het bruto maandsalaris.

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.725,- bruto per maand (salarisschaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Dit is exclusief de maandelijkse opbouw van momenteel 17,05% individueel keuzebudget.

Gestart wordt met een arbeidsovereenkomst voor de duur van twaalf maanden. Bij gebleken geschiktheid, zal een contract voor bepaalde tijd na 1 jaar worden omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Het stadhuis ligt naast het winkelcentrum De Koningshoek. Prima te bereiken per metro, per fiets of per auto. Vanaf de A20 is het stadhuis ook snel en goed te bereiken met voldoende parkeergelegenheid.

Herken jij je in de persoon die wij zoeken en werk je graag in een organisatie waar je je thuis voelt en helemaal jezelf mag zijn? Solliciteer dan nu en laat ons kennismaken met jouw kwaliteiten.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Solliciteer door jouw CV en motivatiebrief op te sturen en laat ons kennismaken met jouw kwaliteiten!

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG) te overhandigen.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marja Kok, teammanager Financiën, bereikbaar op telefoonnummer .

Functie:adviseur financiën & control
Startdatum:24-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5725 – 5725
Uren per week:30 – 30

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Maassluis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rozenburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rozenburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Rozenburg
  2. Adviseur Financiën en Control – Adviseur Financiën en Control Gemeente Maassluis 24-11-2023

Bekijk ook andere vacatures