Vacature Partijvoorzitter

Partijvoorzitter in Maassluis

Vacatures

Profiel Partijvoorzitter

Algemeen
Het CDA is een brede volkspartij in het midden van de samenleving. Onze partij zit vol met mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een samenleving waarin we omzien naar elkaar. Wij bouwen aan een land waar we omzien naar elkaar en normen en waarden niet ouderwets, maar juist vanzelfsprekend zijn. Aan een land waar ieder mens telt. We staan voor een fatsoenlijk land. Voor heel Nederland.

Het Landelijk Bestuur is eindverantwoordelijk voor de landelijke verkiezingsprogramma's, kandidatenlijsten, lijsttrekkers en campagnes. De voorzitter heeft als belangrijkste taak om, samen met het Landelijk Bestuur, leiding te geven aan een stevige vernieuwing van het CDA als vitale volkspartij en haar inhoudelijke agenda, voortbouwend op de ingezette koers. Dit doet de voorzitter vanuit dienend leiderschap en met alle betrokken geledingen.

Naast de landelijke politici dragen decentrale politici het CDA-verhaal uit in gemeenten, steden en provincies. Wij zijn een partij met herkenbare, degelijke en professionele bestuurders en politici, en met actieve vrijwilligers, leden en betrokkenen die elkaar in actieve, creatieve afdelingen inspireren. Hierin heeft de partijvoorzitter een verbindende en aanjagende rol.

De partijvoorzitter heeft de uitdaging om in een dynamische wereld sturing te geven aan een vereniging die van onderop georganiseerd is, waar ruimte is voor debat en verschillende geledingen betrokken moeten worden bij de verdere partijvernieuwing.

De partijvoorzitter heeft de volgende persoonskenmerken:

  • een betrokken, integer en authentiek christendemocraat met brede maatschappelijke en politiek-bestuurlijke ervaring.
  • een inspirerende teamspeler die samen met het landelijk bestuur en de organisatie het beste uit de vereniging haalt.
  • bij uitstek een netwerker die soepel (inter)nationale relaties kan onderhouden en een verbinder is binnen het CDA en naar de samenleving.
  • heeft bewezen om op strategisch niveau te kunnen opereren en is in staat ontwikkelingen in de samenleving en de vereniging te signaleren en te ontwikkelen in een concrete visie.
  • communicatief sterk, verstaat de kunst van het luisteren en heeft een natuurlijk gezag door karakter en/of ervaring.

Taken
Coördinerende rol voorzitter

  • Bestuurlijk verantwoordelijk voor het onderhouden van de internationale contacten.

Tijdsinvestering en termijnen
De regisserende en strategische rol van de partijvoorzitter die de komende periode nodig is, in goede afstemming met de bestuursleden en het partijbureau, vraagt om een flexibele beschikbaarheid. Houd rekening met een tijdsinvestering van gemiddeld 16 tot 24 uur per week. Reis- en verblijfkosten voor het CDA worden vergoed. Eventuele bezoldiging in overleg mogelijk. De benoeming gebeurt door het Congres en heeft een looptijd van 4 jaar. Een herbenoeming voor een tweede periode van 4 jaar is mogelijk, daarna niet meer.

Solliciteren
Op 4 januari 2024 om 12:00 uur dienen de motivatiebrief en het CV ontvangen of volledig ingevuld te zijn. Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de commissie, Adger van Helden (directeur Partijbureau), [email protected] en (Senior HRM/coördinator CDA Academie), [email protected]Functie:partijvoorzitter
Startdatum:20-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met CDA via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rozenburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rozenburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Rozenburg
  2. Partijvoorzitter CDA 20-12-2023

Bekijk ook andere vacatures