Vacature Digitalisering & Automatisering Technician

Digitalisering & Automatisering Technician in Botlek Rotterdam

Digitalisering & Automatisering TECHNICIAN

plaatsingsdatum: 24 nov. 2023

Plaats: Botlek Rotterdam, ZH, NL

Bedrijf: ExxonMobil

Onze visie bij ExxonMobil is om voorop te lopen in energie-innovaties die het moderne leven en een net-zero toekomst bevorderen. Als een van de grootste beursgenoteerde energie- en chemiebedrijven ter wereld worden we aangedreven door een uniek en divers personeelsbestand, gevoed door de trots op wat we doen en waar we voor staan.

Het succes van onze Upstream-, Product Solutions- en Low Carbon Solutions-activiteiten komt voort uit het talent, de nieuwsgierigheid en de gedrevenheid van onze mensen. Ze komen iedere dag met oplossingen voor het optimaliseren van onze strategie voor energie, chemieproducten, smeermiddelen en technologieën met lagere emissies.

Wij nodigen je uit om je ideeën naar ExxonMobil te brengen om duurzame oplossingen te helpen creëren die de levenskwaliteit verbeteren en voldoen aan de veranderende behoeften van de samenleving. Lees meer over ons Wat en ons Waarom en hoe we kunnen samenwerken .''

'

Onze fabrieken in het Rotterdamse havengebied behoren tot Product Solutions divisie van ExxonMobil. Met de nieuwste technologie en innovaties werken we steeds aan het vernieuwen en verduurzamen van onze fabrieken en producten. Als onderdeel van ExxonMobil's net-zero ambitie, werken we aan het verminderen van zowel de CO2-uitstoot van de fabrieken als die van hulpstoffen in het productieproces. Hierbij is jouw rol als operator van groot belang.

Over onze fabrieken in Rotterdam

 • De aromatenfabriek is een van de grootste aromatenproducenten ter wereld. De fabriek is geïntegreerd met de raffinaderij, wat flinke energie- en kostenbesparing oplevert.
 • De oxo-alcoholenfabriek is de grootste producent van weekmakers in Europa.

Wat is je rol ?

Voor onze locatie Botlek , te Rotterdam, zijn wij op zoek naar een onderhoudstechnician voor onze maintenance afdeling.

Als Digitalisering & Automatisering TECHNICIAN ben je verantwoordelijk voor het veilig onderhouden en repareren van PLC beveiligingssystemen en DCS control systemen met hun netwerken op de raffinaderij en de chemische fabrieken. Je bent in staat om diverse soorten equipment kwalitatief en hoogwaardig te repareren waarbij eigen verantwoordelijkheid, betrokkenheid en initiatief kenmerkend voor je zijn.

Wat zijn je taken ?

Je voert zelfstandig en/of in groepsverband onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit in onze werkplaatsen en/of fabrieken en hebt contact met collega's, operators en contractors. Je handelt de werkzaamheden administratief af middels reparatierapporten en meetprotocollen in elektronische systemen. Tijdens een onderhoudsstop kan je als jobleader worden ingezet. Dit betekent dat je zowel zelfstandig als in teamverband verschillende onderhoudsklussen moet zien te klaren. Verder zorg je voor het (deels) voorbereiden, veilig uitvoeren, begeleiden en administratief afronden van de klus.

Welke vereisten zijn er voor deze functie?

 • Een afgeronde MBO niveau 4 opleiding in de richting van Industiële Automatiseringstechniek, IT of Meet- en regeltechniek.
 • Relevante werkervaring in een petrochemische omgeving is een pre, maar geen must! ExxonMobil heeft een uitgebreid trainingsprogramma.
 • Kennis in het onderhouden van beveiligings- en control systemen.
 • Basiskennis in onderhoudsplanning tools zoals SAP en Microsoft Office
 • Basiskennis van de Engelse taal
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
 • Besluitvaardig en oplossingsgericht, weet de juiste prioriteiten te stellen dan wel het nemen van initiatief om de juiste prio naar boven te krijgen.

Je arbeidsvoorwaarden

 • Wie bij ExxonMobil aan de slag gaat, kan niet enkel op een job rekenen, maar op een echte loopbaan. Opleiding, ontwikkelingsmogelijkheden en flexibiliteit zijn de sleutelelementen van een succesvolle loopbaan in ons bedrijf.
 • Wij creëren een veilige en gevarieerde werkomgeving die wordt gekenmerkt door open communicatie, vertrouwen en integriteit jegens iedere medewerker.
 • We bieden uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een zeer competitief salaris, een 13e en 14e maand, een interessante pensioenregeling en productkortingen.
 • Een medische keuring maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Daarnaast dient voor deze functie een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Ben jij de Digitalisering & Automatisering TECHNICIAN waarnaar wij op zoek zijn en heb jij zin om in deze fantastische werkomgeving te werken waarin het continue ontwikkelen van mensen centraal staat, aarzel dan niet en solliciteer meteen!


ExxonMobil biedt als werkgever gelijke kansen. Alle gekwalificeerde sollicitanten worden voor aanwerving in overweging genomen, ongeacht ras, kleur, religie, geslacht, leeftijd, seksuele geaardheid, afkomst, burgerschap, fysieke of mentale beperking, etc.Functie:digitalisering & automatisering technician
Startdatum:30-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met ExxonMobil Chemical Holland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rozenburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rozenburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Rozenburg
 2. Digitalisering & Automatisering Technician ExxonMobil Chemical Holland 30-11-2023

Bekijk ook andere vacatures